Winnaar 2012 Palace Hotel Noordwijk

Directeur André Aaij: 'Een fantastische teambuilding!'

Ik heb regelmatig op het punt gestaan om mee te doen aan de Dutch Hotel Award maar ik vond dat je alleen mee mocht doen als alles klopte, we goed op elkaar waren ingespeeld en we zo als team dit avontuur konden beleven. 2012 was voor ons hét moment!

We wilden graag in aanmerking komen voor deze award omdat we vanaf 2010 stapsgewijs zijn gaan werken aan de eilandjescultuur en de structurele fricties tussen afdelingen en medewerkers. Na ruim 2 jaar waren we in een transparante en gestructureerde organisatie veranderd waarin het MT als een team optreedt met goede interne communicatie, vertrouwen in elkaar en vooral ook een heldere visie verkondigend naar personeel, klanten, gasten, leveranciers, aandeelhouder en regio. Juist dit interne onderlinge vertrouwen en het gezamenlijk optuigen van een heldere en creatieve organisatie, ook naar buiten toe, maakt dat we in een situatie zijn beland waarin we met elkaar in hoog tempo toewerken naar een successtory.

De Dutch Hotel Award is een prachtige wedstrijd! Het vroeg dusdanig veel van de inventiviteit en creativiteit van het team, een aantal maanden lang, dat we met elkaar in een geweldige ‘flow’ terechtkwamen tijdens dat traject. En wat er gebeurt als je die team effort dan ten overstaan van 200 aanwezigen gehonoreerd ziet worden met de award; dat is een ontlading met ongekende impact. Het team is er zeer hecht door geworden en maakt me trots, elke dag opnieuw. Wat er na de overwinning gebeurde, de aandacht die wij kregen, was overweldigend! De euforische stemming in het hotel bleef dan ook nog een geruime tijd aanwezig, mede door de vele publiciteit die het bleef opleveren. Het leukste van dit hele proces naar de finale toe was dat we alles als team hebben opgepakt. We zijn door deze hele ervaring als team dichter naar elkaar toegegroeid. Dat is misschien nog wel het mooiste resultaat van deze award! Ik ben blij dat dit bij de jury ook niet onopgemerkt is gebleven.

Nog steeds worden we wekelijks geconfronteerd met het feit dat wij deze fantastische award hebben gewonnen. Of het nu gaat om gasten in het hotel die de award zien hangen of mensen die reageren op artikelen die verschijnen waarin het genoemd wordt; men weet dat wij de winnaar van 2012 zijn en dat is gaaf! Ontzettend leuk dat het zo blijft leven! Momenteel zijn wij onze deelname een beetje aan het herbeleven doordat de inschrijvingen voor 2013 zijn gestart. We worden benaderd door hoteliers met vragen hoe we het hebben aangepakt, wat voor tips we hebben, of we het e.e.a. kunnen komen uitleggen etc. We geven de kennis graag door en zijn benieuwd hoe de hoteliers het thema innovatief ondernemerschap gaan vertalen naar een zo origineel mogelijke deelname aan de Dutch Hotel Award 2013!

Wat wij begrepen van de jury is dat het hotel tijdens alle rondes van de Dutch Hotel Award is opgetreden als een hecht team. De teamspirit kwam goed naar voren wat de doorslag heeft gegeven bij de jury voor het winnen van de award. Lijkt me een gouden tip voor de deelnemende hotels van dit jaar!

André Aaij - General Manager van het Palace Hotel te Noordwijk